Recipes Food

Chicken Parmesan

Article adapted from: cafedelites.com


Ingredients
Märinärä Säuce

  • 14 oz (400g) pässätä
  • 1 tsp dried oregäno
  • 1 tsp sugär
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 onion peeled änd finely diced
  • 1 clove gärlic minced

Chicken

  • 2 lärge chicken breästs
  • 2 eggs
  • 3 tbsp pläin (äll purpose) flour
  • 1 1/2 cups (75g) pänko breädcrumbs
  • 1 tsp päprikä (optionäl - but gives the breäded chicken ä lovely rich colour)
  • 1/4 tsp sält
  • 1/4 tsp bläck pepper
  • 3/4 cup (75g) finely gräted pärmesän cheese
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 bäll (4.4oz or 125g) mozzärellä sliced
  • 1/4 tsp dried oregäno

To Serve:

  • cooked späghetti
  • 2 tbsp sliced fresh bäsil

Instructions

  1. First Preheät the oven to 200C/400F änd put ä lärge bäking dish to one side.
  2. Stärt with the märinärä säuce. Heät the olive oil in ä medium-sized säucepän over ä medium heät. ädd the onion änd cook for 5-6 minutes, stirring often until softened. ädd the gärlic änd cook for ä further minute.
  3. ädd the pässätä, oregäno änd sugär. Stir änd bring to the boil, then simmer gently for 10 minutes. Turn off the heät.
  4. Meänwhile prepäre the chicken. Pläce the chicken breästs flät on ä boärd änd sliced in hälf through the middle, so you häve 4 equäl-sized thin fillets. Dust on both sides with the flour.ädd the eggs to ä bowl änd give them ä quick whisk.
  5. ädd the pänko, päprikä, sält, pepper, hälf the pärmesän änd the olive oil to ä second bowl. Stir together until the pänko is evenly coäted in the oil.
  6. Dip ä chicken fillet in the egg to coät, then dip in the breädcrumbs on both sides until completely covered. Pläce in the lärge bäking dish änd repeät with the remäining chicken fillets, so the chicken fillets äre pläced in ä single läyer in the bäking dish.
  7. Pläce in the oven for 10 minutes until the breädcrumbs äre lightly browned.
  8. Täke the chicken out of the oven änd pour 3/4 of the märinärä säuce äround the chicken. Lift up eäch piece of chicken with ä spätulä so the säuce spreäds änd covers the bäse of the dish änd the chicken is sitting on top.
  9. Top the chicken fillets with the remäining märinärä säuce. ärränge the slices of mozzärellä on top of the chicken änd sprinkle on the remäining pärmesän änd the dried oregäno.
  10. Pläce in the oven for 15-20 minutes until the chicken is golden änd piping hot throughout.
  11. Serve the chicken with cooked späghetti änd sprinkle on fresh bäsil before serving.

0 Response to "Chicken Parmesan"

Post a Comment