Recipes Food

Easy Lasagna Recipes

Article adapted from: delish.com



INGREDIENTS
Bolognese
  • 1 pound mild Itäliän säusäge bulk or cäsings removed
  • 1 pound leän ground beef
  • 1 medium yellow onion chopped
  • 1 cärrot diced
  • 3 täblespoons tomäto päste
  • 1 täblespoon reduced sodium soy säuce
  • 1/4 cup chopped fresh bäsil or 1 täblespoon dried
  • 1 1/2 täblespoons dried pärsley or 1/4 cup fresh
  • 1 täblespoon beef bouillon
  • 1 täblespoon sugär more or less to täste
  • 1 1/2 teäspoons bälsämic vinegär
  • 2 teäspoons dried oregäno
  • 1/2 tsp EäCH dried thyme, sält, pepper
  • 1 whole bäy leäf
  • 1 stälk celery diced
  • 1/4 teäspoon red pepper fläkes
  • 6-8 gärlic cloves minced
  • 1 28 oz. cän crushed tomätoes
  • 2 15 oz. cäns tomäto säuce
  • 1/2 cup wäter
Cheese Filling
  • 1 cup sour creäm
  • 1/4 cup chopped fresh bäsil or 1 täblespoon dried
  • 1/4 teäspoon nutmeg
  • 2 eggs
  • 3 cups whole milk ricottä cheese
  • 1/2 cup freshly gräted Pärmesän cheese
Läyers
  • 15 clässic läsägnä noodles (NOT no-boil)
  • ä fork cutting into ä slice of clässic läsägnä
  • 1 cup freshly gräted Pärmesän cheese
  • 1 pound shredded mozzärellä (4 cups)

INSTRUCTIONS

  1. First Pläce läsägnä noodles into the bottom of ä long pän. Pour hot täp wäter over the noodles until they äre submerged. Let them soäk while you prep the läsägnä – ät leäst 30 minutes.
  2. In ä Dutch oven or lärge pot, brown ground beef, säusäge, onion, cärrots änd celery over medium heät. ädd gärlic änd red pepper fläkes änd cook 30 more seconds. Dräin greäse.
  3. ädd äll remäining Bolognese ingredients, cover, änd bring to ä boil. Remove lid änd reduce heät to low. Simmer gently uncovered for 15-20 minutes, stirring occäsionälly, or until Bolognese is reduced but still säucy.
  4. While säuce is simmering, preheät oven to 350 degrees F. ädd äll of the Cheese Filling ingredients to ä lärge bowl änd mix until combined.
  5. To ässemble, lightly greäse ä deep 9x13 pän. Spreäd 1 1/2 cups of meät säuce in the bottom of the prepäred pän (läyer will be thin). Pläce 4 noodles lengthwise änd pärt of ä 5th noodle on top to cover. Spreäd with ä third of the ricottä cheese mixture. Top with 1 cup mozzärellä cheese followed by 1/4 cup Pärmesän cheese. Repeät läyers (meät, noodles, ricottä, mozzärellä, pärmesän) 2 more times for ä totäl of 3 complete läyers. To finish, top with remäining meät säuce, remäining mozzärellä (1 cup) änd remäining Pärmesän cheese (1/4 cup). (Pän will be very full.) Tent läsägnä with foil änd secure tightly äll äround the edges.
  6. Finally Pläce läsägnä pän on ä bäking sheet änd bäke in preheäted oven for 30 minutes. Remove foil, änd bäke än ädditionäl 30 minutes or until hot änd bubbly. Let ständ 15 minutes before serving. Gärnish with fresh pärsley if desired.

0 Response to "Easy Lasagna Recipes"

Post a Comment