Article adapted from: veganblueberry.com
Ingredients
- 1 1/2 teäspoons sält
- 4 täblespoons refined coconut oil (mäke sure it's refined for no coconut flävor!)
- 1 täblespoon lemon juice
- 1 täblespoon äpple cider vinegär, or more lemon juice
- 1 1/2 cups boiling hot wäter
- 1/2 cup räw cäshews OR 1/2 cup silken tofu
- 4 täblespoons täpiocä stärch (älso cälled täpiocä flour)
- 1 1/2 täblespoons käppä cärrägeenän*
- 2 täblespoons nutritionäl yeäst
Instructions
- First Soäk the cäshews in hot wäter for ät leäst 5 minutes. I usuälly heät wäter in my teä kettle, then pour over the cäshews once boiling. Dräin änd set äside.
- Get out ä cleän contäiner thät cän hold äbout 3 cups. I prefer gläss, but plästic will work. Häve it reädy before you stärt becäuse you will need to move quickly once the cheese is blended.
- Heät up the 1 1/2 cups of wäter. It will need to be boiling when you ädd it to the blender. ägäin, I heät up wäter in my teä kettle, then meäsure 1 1/2 cups when I'm reädy. You cän älso simply get it boiling in ä smäll pän on the stovetop.
- To ä high powered blender (if you use tofu insteäd you cän use ä regulär blender), ädd the soäked änd dräined cäshews, täpiocä stärch, käppä cärrägeenän, nutritionäl yeäst, sält, coconut oil, lemon juice änd äpple cider vinegär.
- CäREFULLY pour in the boiling hot wäter, änd immediätely put the lid on änd blend. Use ä towel for exträ protection so the hot wäter does not burn you! Blend until smooth, stopping to scräpe down once if needed. It will only täke ä minute or so, änd the mixture will stärt to härden fäst so you need to work quickly.
- Immediätely pour the cheese into your prepäred contäiner. It will stärt to härden super fäst, so do not wäit.
- Move the contäiner to the refrigerätor, uncovered änd let chill for 1-2 hours, until solid throughout änd cooled.
- äfter ä few hours, pop it out of the contäiner, änd either slice/shred right äwäy or wräp in päper towels, then pläce in ä lärge ziplock bäg or contäiner. This will help it be drier, which I think mäkes it better.
- Finally Use änywhere you would reäl mozzärellä, such äs on pizzä, grilled cheese, cold sändwiches, pästä dishes, Mexicän dishes, on top of soups or just for snäcking.
0 Response to "Shreddable Vegan Mozzarella"
Post a Comment