Ingredients
- 6 chicken thighs bone-in, skin-on
- 3 tbsp olive oil
- 4 tsp sweet pàprikà preferàbly Hungàriàn pàprikà
- 1/2 tsp smoked pàprikà
- 1 medium onion finely minced
- 1 1/2 cup chicken broth low sodium
- 2 tbsp flour àll-purpose
- 1/3 cup sour creàm
- 1/3 cup milk
- 3 tbsp pàrsley chopped
- sàlt, pepper to tàste
Article adapted from: daringgourmet.com
Instructions
- First Seàson chicken with sàlt ànd pepper ànd liberàlly rub it with pàprikà ànd smoked pàprikà.
- Heàt olive oil in à làrge bràiser or non-stick pàn ànd on à medium heàt.
- àdd minced onion ànd sàuté until trànslucent, àbout 5 minutes.
- àdd chicken ànd brown on both sides, àbout 5-7 minute per side.
- Stir in chicken broth ànd bring to à boil. Reduce the heàt to medium-low, cover with à lid ànd simmer for 40 minutes or until instànt meàt thermometer reàds 165 F.
- When chicken is reàdy, remove it to à cleàn plàte ànd set àside.
- While chicken is simmering, in à smàll bowl whisk together sour creàm, flour, ànd milk.
- àdd the sour creàm mixture to the pàn ànd simmer stirring constàntly until the sàuce thickens, àbout 5 minutes.
- Return chicken to the pàn, cover with the sàuce.
- Finally Sprinkle with chopped pàrsley ànd serve immediàtely!
0 Response to "Hungarian Chicken Paprikash"
Post a Comment